Alkusanat
Töttöröö ja tilulii, nyt se on auki, nyt se on... edelleen auki. Sivujen korkkaamisen kunniaksi lisäilin hiukan roolipelejä listaan (ilman lupaa, hyi minua), iskin ”luomani” haastegeneraattorin etusivulle, ja nyt korjailen koodin vammoja parhaani mukaan. Ehkäpä olisi silti hyvä hetki tässä hiukan avata... avaamista?

Suurin osa ajastani viime vuosina on valunut piirtämisen lisäksi roolipeleihin, ja nimenomaan foorumiroolipeleihin, joissa olen ja tule kulkemaan useammilla nimillä, ellen vihdoin vakiinnu tähän ihanaiseen NinjaKupla nimikkeeseeni. Olen roolipelaajana hyvinkin peliuskollinen, jos homma tuntuu minnekään etenevän. Jos ensimmäisen pelin pystyyn saaminenkin tuntuu jossain paikassa olevan työn ja tuskan takana, harvoin jään paikkaa pitemmäksi aikaa ihmettelemään. Ilkeää ehkä, kyllä potentiaalisille peleille tahtoisi antaa aikaa kehittyä ja antaa mukaansa temmata, vaan näin ei aina käy, ehkäpä siitäkin pääsen jauhamaan vielä kyllästymiseen asti, miksi roolipeli ei inspaa.

Ehkäpä kuitenkin siirryn nyt kertomaan siitä, mihin tämän sivun kuvittelen vastauksia antavan, mihin tarpeeseen tahdon näillä sivuilla vastata. Haaveeni olisi, että saisin tänne keskeneräisiä sarjakuviani julkaistua, mutta sitä odotella, ehkä keskityn purkamaan ajatuksiani tämän hetkisistä roolipeleistä. Niille, joille termi ei ole tuttu, en tiedä kannattaako minun selittää.. googlatkaa tai loikkikaa foorumiroolipelit.fi:hin, siellä lienee jonkinlaista pätevää tekstiä aiheesta.

En ajatellut tehdä tästä sivusta puhtaasti ”listaussivua”, koska niitä tuntuu olevan netti pullollaan, sen lisäksi, että muuan sankarit tekevät itselleen useampiakin näitä sivuja, kuin muka teemoittain ja silti lähes poikkeuksetta niistä löytyy samoja pelejä, usein listaussivun pitäjän omia. Myös arvostelusivuja riittää laidasta laitaan. Jotkut keskittyvät, yllättävää kyllä, paljon ulkoasuun, unohtaen kokonaan pelilliset asiat. Jos saan pelejä tänne rohkeasti arvosteltavaksi, minä tulen keskittymään niihin omasta mielestä tärkeisiin asioihin, eli pelin mahdollisuuksiin ja siihen, miten hyvin on nuo mahdollisuudet käyttäjille esitelty. Tietysti täysin pätevä arvostelu vaatisi, että minä testaisin peliä ensiksi... ehkä näin tulen vielä tekemään, saa nähdä. Voihan myös olla ettei sanani/mielipiteeni edes ketään kiinnosta x)

Aikanani ylläpidin helppohoitoisempaa ropelistaa, jolle ei kuitenkaan kovaa käyttöä ollut, jostain syystä ihmiset ilmeisesti haluavat hoitaa asian hitaasti ja manuaalisesti, eipä ole minulta pois. Olen myös joskus (hyvin lyhyen aikaa) toiminut ropen ylläpitäjänä, mutta totesin ettei minulla ole kärsivällisyyttä ottaa sellaista vastuuta harteilleni, kun valitettavasti nykyisessä roolipelaaja kansassa on vielä paljon kehittämisen varaa. Ehkäpä tätäkin pohdin vielä blogissa kun sinne asti pääsen. Toki myönnän omat virheeni, jotka pitkälti ylpeydestä, herkkyydestä ja temperamentista kumpuavat, en taatusti ole helpoimpia pelaajia roolipelissä, mutten aivan toivotonkaan... toivottavasti :3

Pidemmittä puheitta... Tervetuloa eksynyt ihminen, toivottavasti löydät sivuiltani jotain viihdyttävää o/

2016

-


2014
Sivujen avajaiset
Roolipelaamistako? YP vai PJ?
Juonia ja käänteitä
Kopiointi
Kopioijat kuriin!
Eliittejä ja kuppikuntia
Roolipelit: